Pullahiiren blogista bongasin herkulliselta kuulostavan juustokakku-reseptin. Vähän annosta suurentamalla ja hiukan muunneltuna resepti tässä.
Omarsuklaa-juustokakku
Pohja:
- 2 pötköä (350g) dominopipareita
- 75 g sulatettua margariinia
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 1.5 dl Dooleys-likööriä
- 400g Mascarpone-juustoa
- 4 dl Flora Vispiä
- 1/2 dl sokeria
- Omar-suklaalevy
Murskaa piparit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele hyvin 28 cm reunavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Kuumenna Dooleys-likööri kattilassa ja lisää joukkoon liivatteet. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa, sokeri sekä Dooleys-liivateseos. Lisää varovasti vaahdotettu kerma. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa.
Tämä on mielettömän hyvää. Koristeena päällä silikonimuotilla tehtyjä valkosuklaaruusuja. Vaalenpunaiset tomuvärillä värjättyjä.
Kommentit